Welkom bij WerfNet..

2024-05-08 15:51:49
 

Nederland op zijn Mooist 2021 - 10 dagen

Reisoverzicht

Reisduur 10 dagen
Vertrekdatum 02-09-2021
Aankomstdatum 11-09-2021
Vaargebied Nederland
Schip ms Salvinia
Havens Arnhem - Deventer - Sneek - Harlingen - Oudeschild (Texel) – Medemblik - Enkhuizen – Hoorn - Schoonhoven - Willemstad - Gorinchem - Nijmegen

Programma...

Dag 1: Arnhem - Deventer

De inscheping van deze reis geschiedt in Arnhem. Zodra iedereen aan boord is verlaten wij Arnhem en zetten koers naar Deventer. Deze aan de IJssel gelegen Hanzestad behoorde vroeger tot één van de bekendste handelssteden van Europa. In de binnenstad treft u nog tal van prachtige monumenten, die aan deze tijd doen herinneren.

Dag 2: Deventer - Sneek

Via het IJsselmeer varen we bij Lemmer de Friese wateren op. Onze bestemming van vandaag is Sneek. Het compacte stadscentrum met de grachtengordel en de Waterpoort geven de binnenstad een knus en gezellig karakter. Diverse waterwegen verbinden Sneek met de vele meren en de rest van Friesland. De stad is daarom ook populair bij de watersporters.

Dag 3: Sneek - Harlingen

We verlaten Sneek al vroeg. Onderweg naar Harlingen passeren we prachtige natuurgebieden, dorpen en steden. In de loop van de middag zullen we in Harlingen aanmeren. Hier kunt u deelnemen aan een rondvaart(*) door de grachten van Harlingen.

Dag 4: Harlingen - Oudeschild (Texel)

We laten Harlingen achter ons en maken de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Vanuit de haven Oudeschild kunt u tijdens een busrondrit(*) het eiland bezichtigen.

Dag 5: Oudeschild (Texel) – Medemblik

Medemblik is de oudste stad van Westfriesland. Tijdens een stadswandeling(*) ontdekt u de mooiste plekjes die zijn overgebleven uit de Gouden Eeuw. Aan het begin van de haven staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal komt u alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Volop keus om de middag hier door te brengen.

Dag 6: Medemblik - Enkhuizen – Hoorn

Al vroeg varen we langs de kustlijn van het IJsselmeer. Het eerste plaatsje waar we vandaag aanleggen is Enkhuizen. In het verleden was Enkhuizen bekend om haar haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum. Aan het begin van de middag varen we verder naar Hoorn. De maritieme sfeer van het verleden is nog goed te herkennen. De Hoofdtoren met daarachter smalle huizen met trap- en klokgevels vormen een prachtig panorama en geven het gezellige en intieme karakter van de stad weer.

Dag 7: Hoorn - Schoonhoven

Via het Amsterdam-Rijnkanaal bereiken we Schoonhoven. In dit plaatsje aan de Lek staat de zilversmeedkunst nog steeds centraal. Bewijs hiervan zijn de vele monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen, alsmede de enige vakschool voor goud- en zilversmid.

Dag 8: Schoonhoven - Willemstad

Via de Rotterdamse havens en het Spui varen we richting Willemstad. Eerst passeren we de indrukwekkende skyline van Rotterdam gevolgd door vele werven, dokken en containerschepen. Na de lunch leggen we aan in Willemstad. Tijdens een stadswandeling(*) bezichtigt u de prachtig bewaard gebleven stadswallen en tal van andere monumenten die de stad rijk is.

Dag 9: Willemstad - Gorinchem - Nijmegen

Gorinchem, ooit onderdeel van de Hollandse Waterlinie, is één van de laatste steden met originele vestingwallen. Ook het in de buurt gelegen Slot Loevestein speelde in de geschiedenis een belangrijke rol als middeleeuws tolkasteel en verdedigingsslot. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Nijmegen. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd.

Dag 10: Nijmegen – Arnhem

Deze prachtige reis door Nederland is bijna ten einde. Nadat u genoten heeft van een heerlijke brunch arriveren wij om 11.00 uur weer in Arnhem, waar wij afscheid van elkaar nemen.