Welkom bij WerfNet..

2024-05-08 15:51:49

Donderdag en Vrijdag

Heenreis 
We rijden naar het zuiden van Duitsland, waar we overnachten. De volgende ochtend vervolgen we de reis naar Linz. Tijdens de adventstijd verandert Linz in een romantisch plaatje met vele kersstallen. Bij het ‘Linzer Kerzenziehen’ kunt u bijvoorbeeld een persoonlijke kaars laten maken om mee naar huis te nemen. In de middag gaan we aan boord van het schip en vanavond wordt het eerste diner van deze cruise geserveerd.

Zaterdag

Melk 
Tijdens het ontbijt varen we door de bochten van de Donau naar Melk, met haar imposante benedictijnenklooster (optioneel). Met talloze binnenplaatsen, wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het klooster ook wel wat weg van een paleis. Vanmiddag varen we verder naar Krems. Onderweg varen we nog langs het schitterend gelegen Schloss Schönbühel. 

Zondag

Wenen 
Na ons ontbijt bereiken we Wenen. Vooral tijdens de Kerst ontpopt Wenen zich tot een waar sprookje. U kunt mee op de stadsrondrit om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Aansluitend kunt u het beroemde Schloss Schönbrunn bezoeken (optioneel). In het slot van Franz Joseph en Sissi bekijken we het weelderige interieur van de pronkkamers en de tuinen achter het slot. Tijdens het diner zet ons schip koers richting Budapest.

Maandag

Budapest 
Nog voor de middag bereiken we de hoofdstad van Hongarije: Budapest. Ook wel 'de Parel van de Donau'genoemd. De Donau loopt dwars door de stad met het stadsdeel Boeda op de rechteroever en est op de linkeroever en heeft vele bezienswaardigheden de op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Aan boord vieren we een fijne kerstavond.

Dinsdag

1e Kerstdag 
Eerste Kerstdag beginnen we met een uitgebreid kerstontbijt aan boord van ons schip. Hierna kunt u nog veel meer zien in Budapest. Zowel Buda als Pest zijn indrukwekkend. In Buda kunt u ondermeer de Burchtwijk met de Matthiaskerk bekijken en het Vissersbastion met een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. In Pest bevindt zich het drukkere centrum van de stad, waar het parlementsgebouw staat. Vanavond genieten we van een heerlijk kerstdiner aan boord en varen we naar Bratislava.

Woensdag

2e Kerstdag 
We genieten van het ontbijt aan boord in Bratislava. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan met een stadsrondrit door Bratislava. Deze, voor velen, nog onbekende stad is zeker een bezoek waard. Het stadsbeeld wordt vooral bepaald door de immense burcht met vier hoektorens. Bratislava heeft een compact en levendig stadscentrum met tal van gotische gebouwen en huizen. In de middag varen we richting Wenen, waar we, tijdens het uitgebreide diner, aanleggen.

Donderdag en Vrijdag

Terugreis 
Vele kerstervaringen rijker vertrekken we na het ontbijt richting Zuid-Duitsland voor het diner en overnachting. De volgende dag rijden we verder naar Nederland waar we in Zeddam van een afscheidsdiner genieten.