Overige info


2015-04-08 19:17:57

Overige :

Op deze pagina verzamel ik Suske & Wiske items in allerlei soorten en maten. Het zijn zowel interessante items als Downloadables. Blijf dus vooral kijken of er iets geinigs tussen zit.


Thermometer Thermometer
Deze thermometer zorgt voor het mooie weer!

Zomer of winter, het maakt niet uit. Met deze thermometer zit je altijd goed. Er werden maar 150 exemplaren van gemaakt, dat maakt het voor verzamelaars extra interessant. Met zijn reuzenformaat (22 cm breed en 75 cm hoog) heeft hij meteen een dubbele functie: hij geeft niet alleen de temperatuur aan, maar vormt tegelijkertijd een decoratief element, zowel binnen-als buitenshuis. De thermometer is uitgevoerd in email en bestaat in het oranje, lichtblauw of donkerblauw.

Nimpex Promotions BV
Postbus 28
NL- 5563 ZG Westerhoven
Nederland
T +33 (0)2 35 93 84 03
F +33 (0)2 35 93 62 65Wiske Beeldjes
Parastone - Suske en Wiske beeldjes
Parastone ontwerper Fons van Dommelen ontwikkelde in nauwe samenwerking met Standaard Uitgeverij een serie schitterend afgewerkte Suske en Wiske beeldjes. De meeste beeldjes zijn tussen de 12 en de 15 cm hoog en kosten in de winkel ongeveer 695 Bef of FL 37,50.
Van Schanulleke werd een aparte serie van 8 verschillende mini-beeldjes ontworpen waarvan de winkelprijs 180 Bef of FL 9,75 bedraagt.

Parastone BV is een Nederlands bedrijf, dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige beelden. De Suske en Wiske serie is gestart in 1997 en wordt ieder jaar met 3 tot 5 beeldjes uitgebreid. In 1998 is de eerste gelimiteerde oplage (750 exemplaren) uitgebracht onder de titel De Schat van Beersel. (winkelverkoopprijs 3.620 Bef - FL 195)

Parastone BV
Zandzuigerstraat 14
NL - 5222 AH `s-Hertogenbosch
Nederland
parastone@enesco.nlSuske & Wiske Windows True Type Fonts Suske & Wiske Windows True Type Fonts
Dit Suske & Wiske ben ik tegen gekomen op het internet. Ik heb het flink kunnen gebruiken bij het ontwerpen van deze site.
Uiteraard is het ook zeer bruikbaar in het maken van je eigen Suske & Wiske Print-outs.

Klik hier om het fonts te downloaden (als ZIP-File)Het Geheim van de Farao Het Geheim van de Farao
Suske en Wiske cd-rom
Het geheim van de farao

Een cd-rom boordevol Egyptisch spelplezier!
De Egyptenaren geloven dat farao Antef het eeuwige leven krijgt als hij opnieuw met zijn koninklijke attributen verenigd wordt. Maar niemand heeft ooit de schat of het graf teruggevonden...
Vertrek samen met Suske, Wiske en tante Sidinia naar Egypte... op zoek naar het geheim van de farao!
Bezoek ook de Egyptewebsite, maak je eigen papyrusbrieven, test je behendigheid in `De kuil van de krokodil`, en leer alles over dieren van Egyptische oorsprong op de Egyptische tempel-website.De Roekeloze Ruimtereis De Roekeloze Ruimtereis
Spannend platformspel
Professor Barabas ontvangt een noodsignaal van het ruimtewezentje Kloma. Diens ouders worden gevangen gehouden op de planeet Orbis en hij vraagt Suske en Wiske om hulp. Natuurlijk willen Suske en Wiske hun ruimtevriendje helpen!
Het wordt een waanzinnig avontuur, in vijf levels waarin onze helden het opnemen tegen vonkende vijanden, sissende zandslangen, knetterend knalkruid en allesverwoestende meteoren.

De gratis ruimtewebsite van professor Barabas
Kun je leven op de maan? Hoe werkt een telescoop? Bestaat er buitenaards leven? Wat zijn meteoren? Allemaal boeiende vragen waarop de ruimtewebsite van professor Barabas antwoorden geeft, geďllustreerd door prachtige foto’s en leuke filmfragmenten. Dankzij de Internetomgeving kunnen alle teksten en foto’s gemakkelijk gekopieerd worden. Handig om een mooi werkstuk voor school te maken. Bovendien heb je geen Internetabonnement nodig. De site bekijken is gratis omdat hij volledig op de cd-rom staat, zodat je off-line kunt werken. De ruimtewebsite werd door Govert Schilling speciaal geschreven voor alle jonge en oude fans van sterren en planeten.

De zeven-verschillen-speurtocht
Ben je snel en alert? Dan vind je zeker de zeven verschillend in vijftig Suske en Wiske-tekeningen. Hoe sneller je ze vindt, hoe hoger je score!

Moonlander
Een zenuwslopend behendigheidsspel voor talentvolle astronauten. Met 20 levels!

Willy Vandersteen
Een interessante biografie van de geestelijk vader van Suske en Wiske, met foto’s en tekeningen.Suske & Wiske Stripmaker Suske & Wiske Stripmaker
Met de Suske en Wiske Stripmaker kun je zelf oneindig veel stripverhalen verzinnen. Op de cd-rom vind je al je favoriete striphelden en honderden personages, dieren, achtergronden, voorwerpen en stripballons waarmee je Suske en Wiske telkens een ander verhaal kunt laten beleven. Zo stel je met een beetje fantasie een unieke stripcollectie samen!

Meer dan 700 tekeningen!
Een lachende Wiske, een struikelende Lambik, tante Sidonia die flauwvalt, een stoere Jerome, een valse Krimson, een boze agent, een dronken Antigoon, een blaffende Tobias, een donkere grot, een verlaten toren… Op de stripmaker vind je alles wat je nodig hebt om een echt stripverhaal te maken.

Oneindig veel combinatiemogelijkheden:
  • Elke stripagenda kun je zelf verdelen in 3 tot 20 vakjes:
  • alle tekeningen kun je vergroten, verkleinen, spiegelen en verplaatsen;
  • in de tekstballons kun je met echte stripletters je verhaal schrijven;
  • je kunt al je verhalen digitaal bewaren of mooi printen.

Handig!
  • De Stripmaker hoeft niet geďnstalleerd te worden;
  • de Stripmaker neemt geen geheugenruimte in;
  • de Stripmaker start zichzelf op;
  • de Stripmaker bevat een duidelijke Nederlandstalige handleiding.Familiequiz 1: Barabassen!
Familiequiz 1: Barabassen!
Familiequiz 1: Barabassen!
Met deze derde cd-rom van Suske en Wiske kun je volop Barabassen! Barabassen is bijna hetzelfde als quizzen, alleen veel leuker want Suske, Wiske, Jerom, Lambik, Sidonia en professor Barabas spelen mee!
Je kunt Barabassen met 1,2,3,4 of 5 spelers tegelijk, dat kan gezellig worden!

1.000 vragen met 1.000 illustraties
Het programma bevat 1.000 vragen, verdeeld over heel diverse themavragen: biologie, geschiedenis, taal, rekenen, aardrijkskunde, strips. Per vraag kun je kiezen uit vier verschillende antwoorden. Als je op de hendeltjes naast de antwoorden klikt, hoor je een juist-geluidje of een fout-geluidje en komt de volgende vraag op het scherm.
Bij elke vraag verschijnt een tekening of een foto. Laat je niet misleiden! De tekeningen en foto’s horen niet altijd bij het juiste antwoord.

Er zijn drie spelsoorten

1. De tikkende tijdbom
De tijd loopt, de klok tikt... Al een beetje zenuwachtig? Probeer om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden voordat de bom ontploft (na drie minuten).

2. De dreigende drie
Savantas houdt Barabas onder schot. Bij elk fout antwoord bestraalt hij de professor met de verkleinmachine. Spannend, want de derde misser is fataal!

3. De pientere professor
Je zit onder de IQ-helm van Professor Barabas en beantwoordt dertig vragen. Barabas berekent dan hoe pienter jij bent! Je kunt dit spel spelen op drie snelheidslevels.

De overwinnaar! Als je, nadat alle spelers gespeeld hebben, op de scoreknop drukt, krijgen alle striphelden die meespeelden een plaatsje op het podium. Als je je persoonlijke recordscore verbreekt, krijg je een echte medaille. Wie de hoogste score kan verbeteren krijgt een mooie kroon.

Een diploma-printfunctie
De winnaar kan zijn Barabasscore vereeuwigen op een echt Barabasdiploma.

Een gebruiksvriendelijke helpfunctie
Omdat je natuurlijk de allerbeste Barabassore wilt halen, zijn alle functietoetsen en handigheidjes op een rijtje gezet.© Suske en Wiske-beeldmerk en illustratie: Standaard Uitgeverij